01/14/16 03:49
(http://pik.bg)

Николай Ненчев: Стремя се сами да охраняваме въздушното си пространство

Николай Ненчев: Стремя се сами да охраняваме въздушното си пространство

Казвам, че до момента имаме ресурс и възможности сами да продължим да охраняваме въздушното си пространство и към това се стремя. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев в кулоарите на парламента.

Сами разбрахте, че правим всички възможни усилия – в края на миналата година пристигнаха отремонтираните полски двигатели, в средата на май ще има нови, така че разполагаме с достатъчно самолети вече, които биха могли да гарантират до края на годината , в началото на следващата с налични ресурси безпроблемно да изпълняваме ангажимента си, коментира министърът.

Съвместно охраняване на въздушното пространство ще стане в момента, в който решим, отговори Ненчев на въпрос на медия. Тази охрана ще бъде самостоятелно или съвместно /с други държави-бел.р./, като те ще бъдат на подчинение и на нашето национално командване, и на командването в НАТО. Решенията за използване на оръжия се взема само от националния орган, в случая от българския министър на отбраната, подчерта Ненчев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване