01/14/16 10:52
(http://radiomilena.com/)

Пореден протест срещу спирането на “Деконструкция”

Петър Волгин организира пореден протест срещу спирането на предаването му “Деконструкция”, на 23 януари пред сградата на БНР.

За събитието съобщи самият той във Фейсбук: “Скъпи приятели, предлагам следващата ни среща пред сградата на БНР да бъде на 23 януари, следващата събота. Тъкмо ще бъдем в навечерието на празника на Радиото /25 януари/ и ще имаме отличен повод да изразим отношението си към настоящите му ръководители, както и към пожизнения председател на СЕМ. Надявам се дотогова да имаме и по-добри новини за бъдещето на “Деконструкция”. Така че ще ви чакаме идната събота, 23 януари, пред сградата на БНР в 12.00.”

Управителният съвет на Българското национално радио свалил от ефир предаването на Петър Волгин “Деконструкция” през декември миналата година, след предупреждението БНР да бъде глобено от Съвета за електронни медии с 3 хил. лева. По думите на председателя на СЕМ Георги Лозанов предаването на Петър Волгин системно отказвало да спазва изискването за плурализъм на мненията, което е задължително за обществените медии.

Според Волгин Управителният съвет на Българското национално радио е свалил предаването “Деконструкция”. Не се сърдя на хората там, защото хората в него си пазят постовете, “а пазенето на постове минава през отстраняването на всеки, който не е удобен на властимащите”, цитира Кросс. В медийния сектор нещата се развиват така – властта разпорежда на СЕМ какво да направи, СЕМ козирува и нарежда на БНР какво да направи, БНР козирува и изпълнява нарежданията, обясни тогава журналистът.

Публикувана на 01/14/16 10:52 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/559Nj5hMmho/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване