01/14/16 05:19
(http://www.klassa.bg/)

Путин и Обама обсъдиха Украйна, Северна Корея и Сирия

 Президентите на САЩ и Русия Барак Обама и Владимир Путин обсъдиха в телефонен разговор ситуацията в Украйна, близкия Изток и Корейския полуостров. Това предаде Риа новости, цитирайки съобщение отресслужбата на Кремъл. В него пише, че разговорът се е състоял на 13 януари, по инициатива на американската страна. При него е било обсъждано как да се разреши конфликтът в Украйна, а също ситуацията в Близкия Изток с акцент върху Сирия, както и ситуацията на Корейския полуостров. Путин подчертал необходимостта от това Киев да спазва ангажиментите,поети по споразумението "Минск 2", в това число и установяване на диалог с Донбас.

По темата Близък Изток пък двамата държавни глави обсъдили контакти в различни формати, в това число и "по военна линия" по отношение на борбата с тероризма. Двата се разбрали също, че ако наистина се потвърдят информациите, че КНДР е правило изпитания с водородна бомба, това не трябва да бъде оставено без остра международна реакция.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване