01/14/16 03:08
(http://pik.bg)

Работник пострада при авария в ТЕЦ-Русе

Работник пострада при авария в ТЕЦ-Русе

55-годишен работник пострада при инцидент, който стана днес около 11 часа в ТЕЦ-Русе. Мъжът е откаран от екип на „Спешна помощ“ в болницата с комоцио. Няма опасност за живота му.

Аварията е станала в котел номер 8, който в момента е единственият работещ заради топлото време. В пещната камера се е скъсала тръба с пара под налягане, намираща се на височина 8 метра. По думите на изпълнителния директор на „Топлофикация-Русе“ инж.Севдалин Желев, в котела има много тръби, разположени една до друга. „Една тръба се скъсва и повлича още десетина покрай нея, тъй като те са плътно една до друга.

По всяка вероятност нещо е ударило работникът, но не е ударна вълна, тъй като тръбата е била горе“, обясни Желев. Тъй като не е имало пожар, огнеборците са изпратили само един автомобил за проверка на ситуацията. На място дойдоха и представители на Инспекцията по труда. Желев успокои 18-те хиляди абонати на „Топлофикация-Русе“, че няма да останат без парно. Веднага е започнало разпалването на друг котел, така че отопление ще има. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване