01/14/16 11:13
(http://www.dnevnik.bg/)

Цацаров ще следи лично разследването на убийството във Враца


Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка на прокуратурата във Враца и в Бяла Слатина, съобщиха от пресслужбата на институцията. Прокурори от Върховната касационна прокуратура ще извършат спешна проверка на хода на разследването на убийството на Тодор Йорданов във Враца и на действията на органите на досъдебното производство по това дело.

Вчера на двамата братя, който са участвали в сбиването, след което почина 18-годишният Тодор, беше повдигнато обвинение за непредумишлено убийство, което разгневи събралите се на мълчалив протест пред полицията хора от града. Днес от окръжната прокуратурата на Враца  на въпрос на "Дневник" закога е насочена мярката за неотклонение на обвиняемите отказаха да отговорят. Информация за това щяла да се появи на официалния сайт на върховната прокуратура.

Предмет на проверката във Враца ще бъдат и твърденията на кмета Калин Каменов за осъществено изнудване спрямо него, както и реакцията на правоохранителните органи, се казва в съобщението на прокуратурата.

Прокурори от Върховната касационна прокуратура ще бъдат командировани и в районната прокуратура на  Бяла Слатина, като тяхната задача ще е да проверят всички преписки и дела, касаещи кмета на с. Галиче Ценко Чоков и членове на семейството му. Ще бъде проверена и работата по жалбата на местен жител, че е бил пребит от сина на Ценко Чоков  Мартин, за която медиите съобщиха.

В рамките на месец това е втори случай, в който синовете на кмета на Галиче са обвиняеми за нанесен побой. Роднините на пребития на 13 януари Радослав Алексиев обявиха пред "Нова телевизия", че се страхуват от Ценко Чоков, но ще ще водят дела, искат наказание и ще сезират главния прокурор. Алексиев, на когото са направени две операции на главата след побоя, пък поиска полиция да охранява дома му, тъй като се страхува за живота на своите родители.

Главният прокурор е наредил първите резултати от действията на проверяващите екипи да му бъдат докладвани до края на днешния ден. Междувременно днес по "Нова телевизия" учителката от Севлиево Емилия Калоянова, която беше бита от майка на своя ученика, обяви, че е получила обаждане по телефона от Сотир Цацаров. В него той я уверил, че следи нейния случай.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване