01/15/16 20:20
(http://pik.bg)

Анулираха 300 шофьорски книжки заради преписване и фалшиви дипломи

Анулираха 300 шофьорски книжки заради преписване и фалшиви дипломи

Близо 300 издадени шофьорски книжки са анулирани през миналата година. В повече от 100 случая е установено преписване по време на теоретичния шофьорски изпит. Десетки са и лицата, които са представили фалшиви свидетелства за образование.

Най-много случаи на измама по време на листовките са установени във Враца. Според данните на ДАИ след отпадането на хартиените листовки опитите за преписване са намалели значително.

В рамките на една година са анулирани почти 300 вече издадени шофьорски книжки, каза директорът на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов, цитиран от "Дарик".

135 изпита пък са анулирани заради фалшиви свидетелства за образование. От началото на октомври миналата година хартиените листовки отпаднаха напълно и изпитът вече се провежда само на таблет. Това драстично е намалило случаите на преписване, но опитите за това продължават.

Ако бъде установено преписване, дори и със задна дата, шофьорските книжки се отнемат, а целият курс трябва да бъде преминат отново. Що се отнася до практическия шофьорски изпит и възможностите за подкуп на изпитващите, по думите на Цветелин Цветанов до него не е достигала информация за подобни случаи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване