01/15/16 07:27
(http://www.klassa.bg/)

Бенямин Нетаняху: Израел и Русия взаимно уважават интересите си в Сирия

 Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че страната му и Русия се отнасят с взаимно уважение към „особените си интереси“ в Сирия и са взаимно заинтересувани към продължаването на координацията на своите действия там по избягване на конфликтни ситуации, предаде РИА Новости.
„Когато видях, че Русия разполага въоръжените си сили в Сирия, реших, че най-мъдро е да започна преки преговори с президента на Русия Владимир Путин. Ние се разбрахме за нещо, наричано на професионален жаргон „деконфликтизация“ – т.е. да не стреляме един по друг. Ние създадохме за това съответен механизъм и този механизъм работи“, каза Нетаняху. „Мисля, че ние взаимно уважаваме факта, че всеки от нас има своите собствени интереси и искаме тази координация, или отсъствие на конфронтация, да продължи“, добави той. 
Каналът за връзка между Израел и Русия бе задействан през октомври, когато руски самолет по погрешка навлезе в израелското въздушно пространство над Голанските възвишения. Тогава той безпрепятствено се върна от другата страна на границата. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване