01/15/16 18:45
(http://pik.bg)

Закопчаха 31-годишен измамник, представял се за полицай във Варна

Закопчаха 31-годишен измамник, представял се за полицай във Варна

31-годишният Пламен Петков от Велико Търново, който бе обявен за общодържавно издирване заради извършени от него измами, е задържан. Мъжът, който пред жертвите си се представял за служител на МВР, ДАНС или собственик на сериозен бизнес, е арестуван тази сутрин на територията на Варна.

По-късно днес Районната прокуратура във Велико Търново постанови задържане за срок до 72 часа на Петков. Той е обвинен за това, че в периода от 1 до 3 април 2013 г. във Велико Търново, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал в свой съгражданин заблуждение, че има финансова възможност да изплати кредит на името на пострадалия, за закупуване на телевизор от магазин "Технополис". Така му причинил имотна вреда в размер на 2667,31 лева, представляваща стойността на кредита.

Телевизорът е закупен по договор за кредит за покупка на стоки или услуги между пострадалия и "БНП Париба Пърсънъл Файненс", но Пламен така и не заплатил сумата за получения от него телевизор "Панасоник".

Предстои внасяне на искане до Районен съд Велико Търново за налагане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване