01/15/16 06:40
(http://www.klassa.bg/)

Защо Peach внезапно стана най-привлекателното приложение сред социалните медии

 Махни се Snapchat. Внимавай WhatsApp. Има ново мобилно приложение за съобщения. Peach стартира миналата седмица за устройства с операционна система iOS и успя да обсеби вниманието на интернет потребителите, пишеCBS News. Какво точно представлява? Peach е представяно като по-лична и индивидуализирана социална мрежа. Потребителите могат да публикуват забавни обновявания, да споделят подробности за деня си и да се свързват с приятели. CNET посочва, че част от притегателната му сила се дължи на факта, че е стартирано от създателя на Vine - успешно приложение за споделяне на кратки видеоклипове, което беше придобито от Twitter.
В Peach потребителите избират кой да види всяко от обновяванията на статуса, за разлика от Facebook, например, където публикациите са видими за всички приятели в мрежата. Ключова отличителна черта на приложението са “магическите думи” - въвеждаме фрази-инструкции и те задействат специални функции за съобщенията ни. Ако напишем “gif”, ще се появи прозорец за търсене с няколко възможности за избор на забавно коте-джиф, което да изпратим на приятелите си. Наред с това Peach ни позволява да изпращаме смешни неща, като парче (дигитална) торта, например. Можем да рисуваме и свои собствени картинки на екрана. “Хората се забавляват с него”, казва Бриджит Кари от технологичното издание CNET.
“Едно от нещата, които го правят привлекателно, особено за младите хора, е че няма инструкции. Има някои скрити, тайни неща, които можем да добавим, ако знаем правилните ключови думи. Когато изпращаме нещо, трябва да натиснем “Н” за “here” (“тук”) - тук е местоположението ми. Или да натиснем “D” за “drawing” (“рисувам”). Чувстваш, че принадлежиш, че си част от нещо, когато знаеш кода,” обяснява тя.
Разбира се, предвид факта, че вниманието към социалните медии често е краткотрайно, няма гаранция, че Peach ще запази чара си задълго.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване