01/15/16 07:29
(http://www.klassa.bg/)

Най-интересното от автоизложението в Детройт

 Mоже да е студено в Детройт, но светoвните производители на автомобили са се събрали да покажат най-новите си модели на тазгодишното Северно-Американско Международно автомобилно Изложение. Оказвания натиска върху производителите да покриват строгите изисквания за вредни емисии увеличава броят на хибридите и електрическите автомобили. Това не означава, че е всичките са еко автомобили, има по нещо за всеки, от тежкотоварни камиони и миниванове до ниски спортни купета.

Buick има навика да прави силно впечатление на автомобилното изложение в Детройт със своите концепции. Миналата година беше представен големия Avenir, а тази година това е Avista, спортно купе, което изглежда напълно в противоречие с това, което бихте очаквали традиционно от Buick.

Използвайки шасито на Chevrolet Camaro, Avista получава своята мощ от V6 битурбо двигател с 400 к.с. Но този концептуален автомобил впечатлява по-малко с двигателя и повече с начина по който изглежда.
С линии, стичащи се непрекъснато от предната към задната част на автомобила и подобната на крило форма, която Buick сполучливо е интегрирал в задните светлини, Ависта има класически пропорции на спортен автомобил с изчистен, модерен вид.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От една спортна кола преминаваме към друга, Acura беше трудно да бъде последена след големия миналогодишен старта на NSX. За щастие, луксознот подразделение на Honda направи друго голямо представяне.


Концепцията Precision е проектирана като предшественик на следващото поколение в дизайна на Acura. Фаровете са приели актуалния LED дизайн на моделите на компанията, но са превърнати в нещо доста по-красиво.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За съжаление, колата няма да влезе производство в сегашния си вид.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ford F-150 е най-продаваният пикап в САЩ в продължение на 33 години, но това не пречи на Nissan да наследи неговата корона с гръм и трясък.

Миналата година беше Titan XD, тази година това е Titan Warrior Concept, който използва за основа Titan XD, но увеличавайки агресията. Nissan е повдигнал пикапа с 7.5 см., а каросерията е вдъхновен от идеята за "модерна броня". Това означава, интегрирани LED фарове на покрива, ъгловатии калници и предпазители, както и специални 18 инчови формовани джанти за завършек.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За съжаление, концептуалните пикапи се променят драстично преди производство, но Raptor на Ford е доказателство, че понякога малко лудост не пречи на продажбите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Има още много готини концепции и интересни премиери от Детройт, но не може всички да бъдат описани.

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване