01/15/16 17:23
(http://www.dnevnik.bg/)

Обвиняемите за смъртта във Враца: Не се чувстваме виновни, съжаляваме за момчето


Братята Десислав и Иван Дамянови се изправиха пред Окръжния съд на Враца днес за гледане на повдигнатата им мярка за неотклонение. Двамата са обвинени за умишленото убийство на 18-годишния Тодор Йорданов, след като във вторник след свада и бой между тях момчето почина. Прокуратурата предлага мярка за неотклонение "задържане под стража" докато тече делото.

На въпроса от журналисти: "Чувствате ли се виновни?" към братята на влизане в съдебната зала, от тяхна страна се чу "Не", но нямаше повече коментар и не стана ясно кой от двама отговори. Пред съдията по-малкият брат - Иван - заяви "Съжалявам за момчето" и обясни, че се е опитвал да помогне да му се извади езика, когато е паднал на улицата.

Десислав Дамянов се защити пред съдията, че двамата се отбранявали от ударите на Тодор. "Един удар нямаше от нас върху него", каза той. По думите му на мястото имало и втори човек, който се намесил като прикрил металния бокс, с който ги удрял Тодор.


Защитата на двамата братя пледира, че мярката за неотклонение "задържане под стража" е твърде строга, предвид че двамата са с чисти криминални досиета и нямат провинения. Освен това защитата нападна промяната в обвинението на прокуратурата като повлияна от обществения натиск.

Според адвокатите не може да се говори за умишлено убийство, когато "няма не достатъчно, а никакви доказателства" за връзка между боя и смъртта на Тодор, при положение, че все още не е изяснена причината за смъртта на младежа.

Обвинението обясни, че аутопсията и реаутопсията не са дали категоричен отговор за причината за смъртта до момента. Такъв ще има след хистологичните и химичните изследвания, които предстои да се направят във ВМА.

В 18 ч. тази вечер докладчикът по делото съдия Петя Вълчева ще произнесе решението си за мярката за неотклонение. Очаквайте новината в "Дневник".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване