01/15/16 21:50
(http://www.klassa.bg/)

Обраха 20 милиона евро от 134 сейфа за 2 минути

 Крадци направиха истинска удар в Санкт Петербург, след като задигнаха стоки за 1 млрд. рубли (около 20 млн. евро) от 134 сейфа в „Промсвязбанк” за две минути. Крадците можели да измъкнат и повече, но чантите им били препълнени, съобщава ntv.ru. Първо един от престъпниците проникнал в хранилището със сейфовете, след като се представил за клиент. След това към него се присъединили и други от бандата. В един момент те пленили и вързали жената, която ги води до сейфовете, и разбили 134 кутии, във всяко от която имало, ако се вярва на заявленията на пострадалите, десетки милиони рубли.

Апашите можели да задигнат и повече, но чантите им били препълнени. След грабежа крадците скочили в два черни джипа, с фалшиви номера, и изчезнали.

Според запознати в полицията вече са подали жалби над 20 клиенти на банката. Адвокати са на мнение, че шансовете хората да си върнат нещата не са големи. В банката не правят и приемат описи на съдържанието на сейфовете и определено ще е трудно да се докаже каква именно сума пари са загубили клиентите.

За разследването на дръзкия обир е създадена отделна група от най-опитните следователи и оперативни работници.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване