01/15/16 13:08
(http://pik.bg)

Проф. Станилов към Борисов: В националната ни сигурност цари хаос

Проф. Станилов към Борисов: В националната ни сигурност цари хаос

В националната ни сигурност цари хаос. Това заяви депутатът от АТАКА проф. Станислав Станилов на премиера Борисов по време на петъчния парламентарен контрол. Причина за констатацията му беше липсата на годишни доклади за състоянието на националната сигурност на страната ни.

Според т. 157 от Стратегията за национална сигурност на България, Министерският съвет внася в Народното събрание до края на м. март годишен доклад за състоянието й. Такъв за миналата година така и не беше внесен.
При наличието на две войни близо до България, огромни бежански потоци и заплахи от терористични атаки, страната ни няма изяснени приоритети, които да са обсъдени и подложени на парламентарен контрол от народните представители.

„Логичната последица е тоталният хаос и объркване, които се наблюдават в поведението на официалните институции и разнородните сигнали, които страната ни дава пред външния свят. Същевременно заплахите пред България се увеличават ежедневно”, заяви проф. Станилов и изрази сериозните си опасения, че към момента сигурността в страната ни не е достатъчно гарантирана.

„На фона на всичко това лисата на годишен доклад за състоянието на националната сигурност показва нежелание или неспособност на правителството на България да погледне в дълбочина заплахите, пред които е изправена страната ни”, допълни той.
В тази връзка проф. Станилов поиска да разбере от премиера кога МС ще изпълни задължението си да внесе в парламента доклад и защо не го е направил досега.
Министър-председателят Борисов обаче се оправда с това, че през 2014 г. са управлявали 3 правителства и, видите ли, било невъзможно да се направи. По думите му докладът отразявал политическите ангажименти, които правителството било поело и затова не бил изготвян такъв, но за 2015 г. щял да бъде внесен такъв в срок.

„Докладът е оценка и в него би могло да се даде такава и на миналото правителство и на настоящето”, репликира атакистът. „Не съм сигурен, че вие може да потвърдите, че навсякъде цари пълен ред и всичко е наред”, обърна се националистът към Борисов и аргументира думите си с неразкрити знакови убийства и неразкрити битови престъпления. „Ако всичко беше наред, гражданите на Враца нямаше да излязат да протестират във връзка с убийството на един ученик”, категоричен бе проф. Станилов.

Патриотът припомни на Борисов, че докато е бил главен секретар на МВР е имало редица знакови разстрели. „Вие се явявахте на мястото на убийствата, обещавахте, че те ще бъдат разкрити, но се разкри една малка част от тях”, посочи той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване