01/15/16 23:49
(http://www.dnevnik.bg/)

Столичната община е готова за очаквания обилен снеговалеж


Осигуряването на проходимост в града, на движение на градския транспорт,  достъпът до болници и училища, почистване на главни улици и булеварди. Това е първостепенната задача на институциите, ангажирани с различни дейности в София, както и приоритетите при почистване при обилен снеговалеж.    

Това се казва в съобщение от пресцентъра на Столичната община, което уведомява, че по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова и заради прогнозата за силен снеговален и вятър на 16 януари, се е провело заседание на Оперативния щаб за поддържане на града при зимни условия. 

В щаба влизат представители на столичната община, полицията, областното пътно управление, пожарната, спешната помощ, центърът за градска мобилност и фирмите, ангажирани с почистването на града.

При обилен снеговалеж е възможно поетапно затваряне на големи столични булеварди, за да бъдат почистени, а екипи на почистващите фирми имат задачата да работят и по обезопасяване на пътищата в природния парк Витоша, уверяват от общината. При необходимост пътищата към "Алеко" и "Копитото" ще бъдат затворени за движение.

Полицията, Столичната община и агенция "Пътна инфраструктура" ще наблюдават входовете и изходите на магистралите, стръмните и опасни участъци и мостове. На заседанието е обсъдена и организация за промяна на маршрутите на движение на камионите.

Общината е поискала от ЧЕЗ,  "Софийска вода" и "Топлофикация" пълна мобилизация за отстраняване на евентуални аварии, а техните екипи ще работят с дирекциите "Сигурност" и "Зелена система".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване