01/15/16 07:38
(http://www.klassa.bg/)

Сървайвъри превземат Оскарите

 

„Завръщането” води с 12 номинации, с 10 е „Лудия Макс: Пътят на яростта”

„Завръщането” и „Лудия Макс: Пътят на яростта” са основните фаворити за предстоящите Оскари. Лентата на Алехандро Иняриту продължава да се радва на грандиозен успех, след като обра три от наградите „Златен глобус”, а от вчера е номинирана и за 12 отличия на американската филмова академия.

Леонардо ди Каприо за шести път протяга ръка към заветната статуетка в категория „Най-добър актьор”. За ролята си в „Завръщането“ той неведнъж надмогва самия себе си: „Наложи ми се да спя върху труповете на животни, да се къпя в ледена река, да ям суров дроб от бизон. Ние постоянно мръзнехме. Алехандро прекрасно знаеше какво иска да види в кадър и не правеше никакви компромиси за никого”.

Главен съперник на Ди Каприо в категорията е Мат Деймън, номиниран за участието си в „Марсианецът”(самият филм има 7 номинации). Останалите претенденти са Браян Кранстън („Тръмбо”), Майкъл Фасбендер („Стив Джобс”) и Еди Редмейн („Датчанката”).

За признанието „най-добра актриса” пък ще се борят

 

Кейт Бланшет („Карол“), Брий Ларсън („Стая”),

 

Дженифър Лоурънс („Джой”), Шарлот Рамплинг („45 години”) и Сирша Ронан („Бруклин”).

Научнофантастичният „Лудия Макс: Пътят на яростта” е сред от осемте претендента в категория „най-добър филм”, а общата съставка между него и другия доминант е участието на Том Харди.

„Завръщането” също е кандидат за отличието, заедно още с The big short, “Мостът на шпионите”, „Бруклин”, „Марсианецът”, „Стая” и Spotlight.

Битката кой е най-добрият режисьор тече между петорката Алехандро Иняриту („Завръщането“), Лени Ейбрамсън („Стаята“), Том Маккарти („Спотлайт“), Адам Маккей („Големия залог“), Джордж Милър („Лудия Макс: Пътят на яростта).

Силвестър Сталоун спечели номинация за участието си в „Крийд” в категория „най-добра поддържаща мъжка роля”. Негова конкуренция са Крисчън Бейл (The big short), Том Харди („Завръщането”), Марк Райлънс (“Мостът на шпионите”) и Марк Ръфало (Spotlight). Сред жените ще се състезават Дженифър Джейсън Ли („Омразната осморка”), Руни Мара („Карол”), Рейчъл МакАдамс (Spotlight), Алисия Викандер („Датчанката”) и Кейт Уинслет („Стив Джобс”).

Anomalisa, Boy and the World, „Отвътре навън”, „Овцата Шон: Филмът” и When Marnie Was There пък ще се конкурират за Оскар в сферата на анимацията.

Като най-добре озвучени филми американската филмова академия е избрала „Лудия Макс: Пътят на яростта”, „Марсианецът”, „Завръщането”, Sicario и „Междузвездни войни: Силата се пробужда”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване