01/15/16 21:47
(http://www.klassa.bg/)

Финландки луднаха по плътски удоволствия с бежанци за по 20 евро

 

Немски град забрани на търсещи убежище да ходят на басейн

Похотливи финландски дами предлагат на млади бежанци пари за секс, пише местната преса. Почти всички „сделки“ се извършват в района на централната гара в Хелзинки, като жените подбирали възможно по-млади мъже и не се свеняли да търсят утеха с непълнолетни. Това се оказва обратната страна на „медала“ в историята със сексуалните посегателства от страна на мигранти в новогодишната нощ. Имиграционната служба на Финландия съобщава, че случаите на

полови отношения

между служителки на домовете за настаняване на бежанци и техните обитатели са констатирани нееднократно.

Проблемът със сексуалното насилие, който се изостри с бежанската вълна, често се обсъжда в местните медии, но успоредно с това зачестяват и случаите, в които финландките по собствена инициатива търсят интимни връзки с бежанци, като ги предпочитат пред съотечествениците си.

Според таблоида Ilta-Sanomat през коледните празници е имало многобройни случаи на купуване на секс с мигранти под 18 години. Мераклийките са на възраст от 30 до 40 години, а сумата, която те са склонни да дадат за плътски удоволствия с тъмнокожи чужденци, е около 20 евро. Фактът, че подобни неща се случват е станал известен благодарение на фондация Helsingin Diakonissalaitos. Тайна Седерстрьом, сътрудник на организацията, твърди, че случаите на закупуване на секс

затрудняват интеграцията

на бежанците във финландското общество, защото мигрантите няма да могат да се научат правилно да се отнасят към европейските жени, ако те сами им предлагат полови връзки срещу пари. Освен това госпожа Седерстрьом се опасява, че именна заради желанието да изкарат пари младежите ще прекарват много време на гарата, а там могат да попаднат в лоши компании, което шетат в района и продават наркотици.

Проституцията във Финландия не е забранена официално, но купуването на сексуални услуги от лица под 18 години се преследва от закона, освен това уреждането на подобни сделки на публични места се наказва с глоба.

Междувременно стана известно, че пристигащите в Швейцария бежанци трябва да предадат на властите всякаква собственост на стойност над 1000 швейцарски франка, за да помогнат за финансиране на издръжката си, предаде Ройтерс, като се позова на радиотелевизионната компания SRF. Телевизията показа разписка, която сирийски бежанец получил от властите. Той трябвало да предаде повече от половината пари в брой, останали на семейството му, след като

платили на трафиканти

да им помогнат да стигнат до Швейцария. SRF показа и уведомителен лист за бежанци, на който пише: "Ако имате имущество на стойност над 1 000 швейцарски франка, когато пристигнете в приемателен център, сте длъжни да предадете тези финансови активи срещу разписка." Представител на организацията за подпомагане на бежанци "Швайцерише Флюхтлингсхилфе“ определи това като "недостойно" и каза, че разпоредбите трябва да се променят.

Швейцарските миграционни власти оправдаха мярката, като посочиха, че законът призовава кандидатите за убежище и бежанците да допринасят, когато е възможно, за покриване на разходите за обработването на техните заявления и осигуряваната им социална подкрепа.

"Ако някой си тръгне доброволно до седем месеца, той може да си получи обратно парите. В противен случай парите покриват направените за съответния човек разходи", каза говорителка на Държавния секретариат за миграция.

Дания също беше подложена на критики за това, че взема подобни мерки към бежанците.

На фона случващото се бе съобщено за поредни случаи на сексуално посегателство срещу жени от страната на мигранти. Поне трима малолетни бежанци са нападнали жени във влак по линията Брюксел-Турне (югозапад) миналата неделя, съобщават местни медии.

Мигрантите са 13-годишни и са кандидати за убежище във Франция. Те са били задържани, разпитани и освободени. Според свидетелствата на пострадалите, жените са станали обект на

сексуални посегателства

По-късно в полицията са подадени още две жалби от непълнолетни момичета, които са заявили, че са станали жертва на сексуални посегателства във влака.

Според момичетата извършителите са били други, а не вече установените и разпитаните мигранти.

Премиерът Шарл Мишел е заявил на партийно събрание, че правителството ще предприеме допълнителни мерки за защита на жените от насилие на обществени места. Премиерът е отказал да посочи подробности за този план, но го е обвързал със събитията от новогодишната нощ в Кьолн, когато стотици жени станаха обект на сексуално посегателство.

Немската преса продължава да пише за подобни случаи и за мерките които местните власти взимат във връзка с този проблем. В малко градче близо до Бон например бе забранено на мигранти да посещават местния обществен басейн, пише в. „Цайт“. Властите на Борнхайм са взели това решение след многобройни оплаквания от жени във връзка със сексуален тормоз от страната на мъже бежанци. Тази мярка ще остане в сила докато не бъде проведена съответната информационна кампания сред мигрантите в града и стане ясно, че тя е била успешна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване