01/16/16 16:05
(http://pik.bg)

Арестуваха биячите на поморийския журналист Стоян Тончев! Подозират, че поръчител е близък роднина на мастит представител от юридическите среди

Арестуваха биячите на поморийския журналист Стоян Тончев! Подозират, че поръчител е близък роднина на мастит представител от юридическите среди

Поморийската полиция е успяла да идентифицира и издири нападателите на журналиста Стоян Тончев, който вчера разпространи фотоси на обезобразеното си лице.

„Извършителите на побоя са двама – задържани са в ареста и ще останат там за 24 часа“, съобщи Флагман, позовавайки се на източник, пожелал анонимност.

Това е станало още снощи. В операцията по задържането са били включени и криминалисти от Обласната дирекция. От пресцентъра на МВР-Бургас отказват категорично информация за самоличността на побойниците, както и за мотивите за зверското нападение.

По непотвърдена информация е изяснен и поръчителят. Той също е бил задържан и разпитан, но е бил освободен.

Според настанения в Неврохирургия на БАЛ-Бургас журналист кървавата саморазправа с него е свързана със „засеганати интереси на много високо ниво“, както и че „Става дума за много пари“.

Според данните на Флагман, 31-годишният Стоян Тончев е бил на гости у приятел. По непотвърдена информация той е напуснал малко преди полунощ жилищния блок, в който гостувал. Движил се от ул. „Сливница“, която представлява около 100-метров участък и е неосветена. След нея, за да се прибере у дома си на ул. „Солна“, той би трябвало да е пресякъл и ул. „Граф Игнатиев“ – тази улица е също много къса и неосветена. Самият Тончев не конкретизира на кое място точно е бил нападнат.

„Аз, единия си го познавам“, са думи на пребития журналист Стоян Тончев, които снощи Нова тв излъчи по новините. Жертвата е помогнала на полицаите, посочвайки името на единия от биячите.

По информация на Флагман в този случай е свързано и името на близък роднина на мастит представител от юридическите среди. Ако побойниците, поръчителят и свързаното с тях и Тончев лице – роднина на въпросния юрист не излязат наяве, в обществеността ще остане горчивото съмнение за грубо погазване над свободата на словото.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване