01/16/16 22:13
(http://pik.bg)

Бедствие в Кърджалийско! Поройният дъжд активира свлачища, язовири са пред преливане

Бедствие в Кърджалийско! Поройният дъжд активира свлачища, язовири са пред преливане

Поройният дъжд в Кирковско активира свлачища, а микроязовирите са пред преливане. Това съобщават от пресцентъра на общината.

Поройният дъжд, придружен със силен вятър, който цял ден валя и продължава да се сипе в Кирковско, активира свлачища, а микроязовирите са пред преливане. В няколко населени места в общината електрозахранването е прекъснато. Свлачище покрай пътя за с.Чакаларово е активирано от поройния дъжд и всеки момент селото може да остане откъснато от общинския център, тъй като пътят който води до населеното място е почти отнесен.

Язовир „Амбарица" в село Шумнатица е пред преливане. Кметът на Кирково Шинаси Сюлейман заяви, че през деня са почистили преливниците и са пуснали крановете, но се опасяват преливниците да не могат да поемат количеството вода, защото все още продължава да вали. Има опасност язовирната стена да се спука. Получени са сигнали от няколко населени места за наводнени къщи. Общинският кмет Шинаси Сюлейман, заяви че през нощта ще продължават да следят критичните места, а утре ако има необходимост ще свикат кризисния щаб.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване