01/16/16 19:17
(http://pik.bg)

БЧК и известни художници ще връчат стипендии за творческо развитие на деца с проблеми

БЧК и известни художници ще връчат стипендии за творческо развитие на деца с проблеми

Българският Червен кръст ще награди победителите от Националния конкурс за стипендии за творческо развитие на деца и младежи със специални образователни потребности и/или нисък социален статус за учебната 2015/2016 г.

Стипендиите ще бъдат връчени на 17 януари 2016 г. /неделя/ от 11:00 ч. в галерия „Академия“ на Националната художествена академия, ул.“Шипка“1, София, със специалното участие на Габриела Йорданова, победител в българското издание на „Детската Евровизия” за 2015 г., която ще поздрави децата с музикално изпълнение, съобщиха от БЧК. В компанията на Ставри Калинов, проф. Греди Асса и други известни родни творци, младежите ще нарисуват 2 общи картини с благотворителна цел на тема „Приятелството.”

Тази година подкрепа за хуманната кауза на Червения кръст и за провеждането на събитието оказаха Сосиете Женерал Експресбанк, Адастра България, Националната художествена академия и много индивидуални дарители.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване