01/16/16 12:18
(http://www.klassa.bg/)

Вибриращ клин показва йога пози

 Първото посещение на клас по йога може да бъде смущаващо изживяване, а научаването на йога позите, съчетани с правилно дишане е по-трудно, отколкото изглежда. Технологичната компания Wearable Experiments (“Носими експерименти”) се надява да направи по-лесно усвояването на асаната “гледащо надолу куче” с “умния” си клин Nadi.
Материалът на спортния панталон произвежда вибрации, за да напътства носещия го за правилната позиция на тялото. Клинът Nadi се придружава от мобилно приложение, показващо областите на тялото, където е необходима корекция. Честотата и интензивността на всяка вибрация се променят според ъгъла и позицията на тялото. В същото време приложението показва правилната поза.
“Като човек, който невинаги знае правилната форма на позите, смятам, че подходящото напътствие е изключително важно,” казва Били Уайтхаус, съосновател и изпълнителен директор на Wearable Experiments. Приложението ще бъде достъпно за устройства с операционни системи iOS и Android по-късно тази година.
Вибриращият клин за йога не е единственото изобретение на Wearаble Experiments. През 2013 година компанията разработи якето Navigate Jacket, показващо пътя чрез мобилно приложение, което записва дестинации и указания. След въвеждането на адрес, вградените в якето сензори потупват потребителя по рамото, когато трябва да промени посоката.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване