01/16/16 22:05
(http://pik.bg)

Глоби заваляха по протестиращите на АМ "Хемус", КАТ ще издирва нарушителите по снимка

Глоби заваляха по протестиращите на АМ "Хемус", КАТ ще издирва нарушителите по снимка

Глоби заваляха по протестиращите на АМ " "Хемус"  в района Варна - пътен възел Слънчево и обратно. От КАТ са съставили актове и на водачи, паркирали незаконосъобразно на две кръстовища край Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Днес след обед група граждани незаконосъобразно са паркирали автомобилите си в района на кръстовището между пътищата Пазарджик-Белово и Септември-Варвара (района на "Септемврийско ханче). Така незаконно са блокирали път от републиканската пътна мрежа, като за действията си не са поискали разрешение от Агенция "Пътна инфраструктура", не са уведомили ОДМВР-Пазарджик или РУ-Септември.

На място незабавно са изпратени екипи на РУ-Септември, РУ-Пазарджик и служители на жандармерията в Пловдив. След пристигането си органите на реда са установили паркирани в зоната на пътя общо 15 автомобила. С тези действия протестиращите са създали явна опасност за възникване на тежки пътно-транспортни произшествия, тъй като трасето е особено натоварено в почивните дни.

Част от водачите са установени и са им съставени актове за установяване на административни нарушения по Закона за движение по пътищата, останалите са в процес на установяване и предстои да бъдат санкционирани. Пътят е освободен за нормално движение.

Около 16 часа към 40 леки коли са се събрали и в района на паркинг във Варна и по-късно са тръгнали към АМ "Хемус", към София. Групата водачи официално не са заявили предварително намерение за действията си и не са имали разрешение от общината за провеждането им. Към 16.20 часа, на пътен възел Аксаково група от 20-ина автомобила са затворили за около 20 минути платното за движение на автомагистралата в посока Шумен, след което на пътен възел Слънчево поели обратно към Варна. Полицейските патрули не са се намесили, за да не се допусне повишаване на напрежението.

Екипи на пътната полиция са създали организация за отклоняване на трафика по стария път за София предвид усложнената пътно-транспортна обстановка и за да не се допуснат пътни инциденти. Пътните полицаи са заснели с камери общо около 30 леки автомобила, 10 от които вече са установени, съобщават от ОДМВР-Варна. Предстои на водачите да бъдат наложени санкции по ЗДвП заради затварянето на участък от главния път и риска от пътни произшествия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване