01/16/16 06:27
(http://www.klassa.bg/)

Затвор за вратар, снимал се с жени

 За повечето хора е напълно нормално да видят снимка, на която футболист, при това – известен, е в компанията на хубави жени. За Соша Макани, вратар на техеранския футболен клуб "Персеполис", въпросното фото е улика, заради която той трябва да влезе в затвора.

Причината: двете млади дами, с които се е снимал Макани, не са забулени и не носят забрадки. А носенето на забрадка от жените в Иран е задължително и това е описано в специален закон.

Вратарят ще бъде подведен под отговорност по член 17 на иранския семеен кодекс. Според него, появата на Макани в компанията на незабулените млади жени е демонстрация на презрение към тях и към обществения морал. Това от своя страна представлява квалифициано престъпление, което се наказва с тъмничен затвор за период от 91 дни до две години. Другият вариант е глоба, варираща от 155 до 1230 евро.

Адвокатът на футболиста оспорва обвинението с аргумента, че фотосът няма нищо общо с клиента му, а в паметта на мобилния му телефон били проникнали хакери.

От ФК „Персеполис“ пък се надяват, че е станало недоразумение, което скоро да се изясни. „Ще направим всичко възможно, за да си върнем Соша в състава. Същевременно ще приемем с уважение всяко решение на съда“, казват от управата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване