01/16/16 07:02
(http://www.klassa.bg/)

Злепоставянето на водачите е практика на завоевателите

 Дано политиците ни поне малко са се освестили и макар много късно, вземат мерки за противодействие на зли външни намерения

Джордж Фридман: „Ако източникът си струва, трябва да го поставиш под контрол - финансов, сексуален и психологически, докато бъде готов да приема наставления.”

Чудо, чудо! Политиците ни забелязаха очевадното от години! „Незабавно трябва да спре притокът на бежанци и докато не се реши въпросът с тях, други да не се приемат, „Дъблин” не работи”, заяви премиерът Бойко Борисов и не къде да е, а в най-политическата сграда в страната - в парламента. За „Дъблин” е точен само в частта, която засяга страните от Евросъюза извън онези пет-шест, които във Вашингтон и Лондон считат за същинския Запад. За тях „Дъблин” много добре си работи, т.нар. бежанци - също им вършат работа.

Другата Европа е обект на разлагане и поставяне под пълен контрол на транснационалните корпорации (ТНК), свързани преди всичко с англосаксонската фракция на съвременния капитализъм. Чрез две търговски на пръв поглед партньорства - Транстихоокеанското и Трансатлантическото - Вашингтон и Лондон имат задача да изпълнят главната част от плана за увековечаване на колонизирането на света. С първото напреднаха, Европа още се противи.

Твърде стари са тук традициите за национална държавност, особено в източната й част. Англосаксонският Запад обаче няма време, не успее ли в близките година-две да изпълни целите си, процесът ускорено ще тръгне в обратна посока. Не липсват решителни желаещи да го спрат, а това може да бъде фатално за идеолозите на новата световна хегемония, наречена глобализация. Сегашният либерален световен ред се скапа, остро се налага промяна, и то не козметична по характер.

Проблемът е да се прокара от някаква структура в Брюксел Трансатлантическото споразумение за търговия и инвестиции (ТТИП) не само като задължително за всички страни членки, но и да бъде възприето от населенията им поне с отчаяно примирение. На този етап съгласните евросъюзни лидери не смеят дори да покажат всички клаузи от документите, които тайно обсъждат със задоекеанския хегемон. Значи са наложителни силови действия в условията на възможно дирижиран хаос, че дори и да се окаже стихиен. Отнася се за световна революция.

А революциите, както правилно учи Ленин, се извършват само в условията на хаос, кръвопролития, глад и беззаконие. Не става без война. Ако не световна, поне да е продължителна и пак задължително европейска. Затова им е нужен НАТО и въвличането чрез него на европейските страни в интервенции в Ирак и Афганистан, в „арабски пролети”, антируски „майдани” и санкции. След организирането на „арабските пролети” през 2011-а антиевропейската комбинация стана очевидна. Към Европа бяха тласнати нашественици.

САЩ разполагат с огромна военна мощ, но употребата й е все по-малко възможна по ред вътрешно- и външнополитически причини. Все повече се залага на този комплект от увреждащи набелязания противник мерки, наричани отскоро хибридни войни. Не навсякъде се прилага ограничен военен конфликт, набляга се на икономически, информационни, психологически и киберагресии.

Устойчивостта на държавата в най-висока степен зависи от качеството на водача и обкръжаващия го елит. Затова и сатанизирането на водачите, злепоставянето на първенците, отстояващи властта в страната срещу външни попълзновения, отдавна са практика на завоевателите. По наше време тя е доведена до нивото на модерна наука и високо изкуство.

Пред очите на европейците скопената откъм водачество Европа просто се разлага. Германия - родината на дълъг списък мъдри мислители, велики музиканти и литератори, на храбри войници и стратези във военното дело, на силни държавници и ловки политици - се управлява от нескопосни и безпомощни политкоректници и мултикултурници. Макар икономически колос, страната много бързо може да бъде срината, бидейки политически плаха мишка. Защото е окупирана страна с над 250 големи и малки чужди военни бази. Събитията в Кьолн по новогодишните празници драматично го извадиха наяве за цял свят.

Ето защо именно към Германия бяха насочени „бежанците” и точно до катедралата в Кьолн извършиха демонстративни престъпни посегателства срещу германски жени. Извършиха го и другаде в Европа - в Дания, Швеция, Финландия, - за да лъсне същността им на нашественици, срещу които европейците нямат защита. Поне с досегашните либерални и лъжедемократични средства няма да стане. Така дойде краят на Шенгенското пространство, на общоевропейската миграционна политика и европейската солидарност.

Европа е изправена пред политическа, социална и културна криза, казва председателят на БСП Михаил Миков. Ами тя вече е в такава криза! „Какво правим, ако пламне пожар... Ние сме в периметъра на потенциални военни действия... Едно наше непремерено действие може да породи такива последствия, за които после да се чудим”, изрече по Коледа Ахмед Доган. Но така е не от вчера, фитилът е запален, а непремерени действия вече се извършиха множество! „Имаме стотици хиляди мюсюлмани, ходжи, мюфтии, а голяма част от тях са на издръжка на турската държава”, кахърен е Бойко Борисов. Не само на турска издръжка са, и то от 26 години!

Шефът на „Стратфор” (компания за разузнавателно-аналитични стратегически прогнози - б.р.) Джордж Фридман наставлява: „Ако източникът си струва, трябва да го поставиш под контрол - финансов, сексуален и психологически, докато бъде готов да приема наставления.” От много години това и правят с политиците в Европа. Примери - колкото щеш. Директорът на МВФ Доминик Строс-Кан с безцеремонен компромат беше изритан от поста. С организирани протести клатят непослушния унгарец Орбан. На неприкрито сатанизиране преди подлагаха Саддам и Кадафи, сега Асад и Путин. За назидание някои непослушни бяха физически ликвидирани.

Рядкост е у нас да се срещне национално отговорен управник, гъмжи от напълно случайни хорица в правителствата, надолу е още по-тъжна картина. Още не са спрели хулите и лустрациите на Държавна сигурност, а за държава и сигурност вопият огромен брой българи. За да стане готов да приема наставления, на Георги Първанов скалъпиха компромат „БСП и Саддам”. За да мачкат Бойко Борисов, „случайно” през „Уикилийкс” изтече информация за позорни дела, а тези дни те отново се появиха през Тиери Мейсан. Не браним и не хулим никого, само показваме как се прилага механизмът за поставяне под контрол лицата на ключови позиции.

В тези по същество военни времена България остро се нуждае от умни, подготвени и националноотговорни водачи. В Турция ври и кипи, дори трещи. Русия е притисната от много страни и открито показва военния си арсенал, приготвен за безкомпромисна защита. Ислямският свят взривоопасно бълбука, ИДИЛ дави в пламъци Близкия изток, Северна Африка, нападна и Европа. Тези страни и области обективно се намират в критични дори за съществуването си състояния, търсят решения, които може да са унищожителни за България.

Ако англосаксонският Запад постигне целите си, Русия, Индия, Китай и много други просто изчезват от картата, превръщайки се в предназначени за свирепа експлоатация територии. Отлично го съзнават и са готови на крайни мерки за оцеляване. След разгрома на ИДИЛ за ислямския свят се откриват възможности за организиране на нови национални държави, вероятно ще успеят да дадат бъдеще на своята цивилизация в XXI век.

Какво да правят в Анкара? С Ердоган и ислямистката му партия начело Турция изглежда губеща в почти всички варианти, твърде много грешки направи, доста врагове си създаде. Много милиони са кюрдите, перспективата да завоюват държавност е реална. Ако Асад в Дамаск оцелее, Ердоган олеква много. За мнозина в световните столици не е тайна, че ИДИЛ в голяма степен е продукт и на Анкара, знаят се и намеренията за присъединяване на територии от Сирия и Ирак.

Агресията е задължителна за мераклиите за възстановяване на Османската империя в пригоден за XXI век вариант. Това използва същинският Запад и я подтиква към нанасяне на удари на Евросъюза, на Русия, на Китай, разбира се, и на Сирия. Атентатът в Истанбул вероятно ще е повод за нова вълна „бежанци” към Европа, ще засегне и нас. Активизираха се и мероприятията на Анкара за груби исторически фалшификации с цел да се внушава на света, че има законни права върху териториите на няколко балкански държави, включително и България.

Имаше провокационен филм за Батак. Засипаха медиите с лъжи за мюсюлманското турско население, което било много по-голямо от тогавашните сърби, гърци, румънци и особено българи, обаче турците били избити или прогонени. Изключителна и пределно нагла напоследък активност проявяват турски дипломати и политически дейци от Анкара, Истанбул и Одрин, набиват лъжите на нашите мюсюлмани.

Мигрантското нашествие показа, че границите на Евросъюза не се зачитат. Вероятно Турция ще опита да провокира сепаратистки прояви в Кърджали и другаде в областите със смесено население. Много направи Лютви Местан за обръщането на ДПС към Анкара и за насищането на мюфтийството с хора на турските религиозни органи. Несериозно е да се вярва, че с отстраняването му тази линия е спряна, има тя привърженици и сред други депесари, поддържали го възторжено.

Малко са мюсюлманите у нас, които са склонни към сепаратизъм и към терористични акции, но за целта са нужни единици. Силно се надяваме, че политиците ни поне в малка степен са се освестили и макар много късно, но ще предприемат нужните мерки за профилактика и противодействие на зли външни намерения. Не се правят реформи във фаза на разложение, България първо трябва да оцелее!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване