01/16/16 09:40
(http://www.klassa.bg/)

Красимир Каракачанов: Трябва да преподпишем споразумението с ГЕРБ

 В него извънредно да залегнат като приоритети

борбата с битовата престъпност, демографската

криза и реформите в енергетиката

 

- Г-н Каракачанов, кой стои зад терористичния акт, окървавил Истанбул във вторник?

- Тепърва спецслужбите ще изясняват кой стои зад това зверство, но на първо четене се набива на очи един парадокс. А той в това, че турски политици побързаха да обявят “Ислямска държава” за автор на атентата. Публична тайна обаче е, че именно Турция е държавата, която вече 4-а година подкрепя ИДИЛ.

В нейни лагери

се обучаваха

терористи,

които отиваха да се бият срещу Башар Асад.

- За кого работи този атентат?

- Той е в полза на Турция, защото я изкарва жертва на ИДИЛ. Вижте кои са жертвите - все германски туристи и нито един турчин. Тук само ще припомня, че след подобен атентат в Анкара миналата година, за който властта обяви, че е дело на кюрдите, турската опозиция допусна, че може да е дело на Ердоган, за да сплоти своя електорат преди изборите.

- А защо атентатът да не е дело на кюрдите?

- Те нямат интерес да убиват чужденци. Те си имат представителство в парламента, водят въоръжена борба за независимост и търсят симпатиите на света. Освен това от 5 млн. турски гастербайтери в Германия поне 2 млн. са кюрди. И винаги в своята борба са се ползвали поне с моралната подкрепа на Германия. Защо им е да убиват немци?

- Бихте ли коментирали събитията в ДПС през призмата на последните събития в страната?

- Според мен Лютви Местан явно бе решил да овладее ДПС. Той сам си призна, че е бил една пионка, и затова в амбицията да овладее цялото движение се опря на помощта на Ердоган. Ахмед Доган пък открай време имаше лоши отношения с Ердоган. Всъщност покрай този скандал блесна за пореден път истината за турската експанзионистична политика на Балканите. Все още малко хора знаят, че книгата “Стратегическа дълбочина” на турския премиер Ахмет Давутоглу де факто е външнополитическата програма, официално приета от партията на Ердоган още преди 5-6 г. Освен това Турция винаги се е стремяла

да има своя “пета

колона” у нас

А какво по-добро да ѝ сложиш на тепсия цяла партия с 34 депутати!?

- Не смятате ли, че ако Местан създаде партия, ще има едно добро ДПС и едно лошо ДПС?

- Местан определено ще направи партия. Забележете обаче кои се завъртяха около него - единият е бившият районен мюфтия на Кърджали и шеф на Висшия мюсюлмански съвет Шабанали Ахмед.

Ами че това е

любимецът на

Ердоган!

В медиите изтече информация за тяхна среща, на която Ердоган го гали по главата и бащински го съветва да си пусне брада: “Пусни си брада, ще вдъхваш респект и страхопочитание. Сега си като учител, от чието лице учениците не смеят да отместят очи до биенето на звънеца. С брадата ще те възприемат като по-мъдър.” И той си пусна брада. Другият е Хюсеин Хафъзов, който само преди 1 г. заяви на митинг в Турция: “Аз идвам от България - страната на забраните, в Турция - страната на свободата”. Извинявам се, но това е цинизъм. Защото, ако Турция е страната на свободата, защо арестува и хвърля в затвора журналисти, опозионни политици и висши военни само заради критики срещу Ердоган?

Друг е въпросът дали ДПС ще си изчисти образа на партия на обръчите от фирми, която разпределя порциите. Това, че се освободиха от някои протурски настроени хора, е добър знак. Но времето ще покаже.

- Последните събития в столичния квартал “Овча купел” не предвещават ли реакции като в Кьолн и други немски градове? Софиянци заплашват, че ще протестират на околовръстното шосе срещу нашествието на бежанци в района.

- И тук излязох лош пророк. Никой не ме чу, когато говорех, че тези милиони имигранти не са никакви бежанци, а идват в Европа само заради социалните блага, без никакво желание да се интегрират, без намерение да се съобразяват със законите, традициите и културата на европейските държави. Събитията в “Овча купел” са много по-меки в сравнение с Кьолн, но и те са доказателство за намерението на тези хора изобщо

да не зачитат

нашите правила и

норми на живот

- Има ли вариант ВМРО да поведе протести срещу имигрантите?

- Ако правителството не се вслуша в сигнали като тези от “Овча купел”, протести ще има. Но аз мисля, че поне от юни миналото лято насам правителството влиза в час. Премиерът Борисов е абсолютно наясно за опасността, която ни грози, ако този мигрантски поток продължи.

Аз предлагам нещо, което съобщавам за първи път. У нас с бежанците се занимава Агенцията за бежанците. В същото време общежитията от затворен тип са към служба “Миграция” на МВР. Предлагам да се изградят нови общежития от затворен тип, но към Агенцията за бежанците, и нелегално преминалите българската граница да отиват първо там. А не, докато трае процедурата за статут, да щъкат свободно и да се пробват да продължат нелегално на запад, или да безчинстват по градове и села.

Щом е нарушител на границата - да се прибира в тези общежития, докато не се изясни кой е, откъде е, с какви намерения идва. И ако се установи, че не е истински бежанец - да се екстрадира!

- Как са нещата в коалицията ПФ? От случая с казаните за ракия остана впечатлението, че нещата скърцат?

- Във всяко едно семейство има скърцане. Психолози дори твърдят, че ако една двойка не се кара, скоро ще се разведе. При нас може да има скърцане, но не и раздели. Не бива да се забравя, че ние сме две различни политически формации, с хора, които защитават свои виждания и позиции. Но въпреки злорадстването, че фронтът ще се разпадне, стоим твърдо, други се цепят. Категоричен съм, че ако патриотичните сили в България не са обединени, са обречени на провал.

По-умно е да не

разваляме нещо

вече направено, а

да надграждаме

- На този фон смятате ли, че е дошло време за промени в коалиционното споразумение?

- Дошло е времето в това споразумение да се изведат на преден план някои приоритети, на които ние държим особено силно. Те вече бяха изложени в декларацията на Валери Симеонов от трибуната на НС. Но трябва да се разпишат извънредно. Имам предвид темата за битовата престъпност като основен приоритет. Защото за нас е важна сигурността на обикновените хора, които нямат блиндирани мерцедеси или лична охрана и не ги пази НСО, за да ходят на вечери в разни посолства. Вторият приоритет е енергетиката, защото пак се заговори за повишаване на цената на тока след либерализацията на пазара. Според нас има резерви, които, ако бъдат използвани, няма да се стигне до по-скъп ток. Третият приоритет е борбата с демографската криза. Министър Калфин има добри идеи, но трябва да е по-смел. Не искам, когато му предлагаме мерки за ограничаване на маргиналната раждаемост в гетата, да отговаря, че срещу това ще писнат посланици.

Хубаво нещо са залите и магистралите, но по тях след 20 г., ако не вземем мерки, ще има само цигански каруци.

- Упорито се говори, че ще поемете шефското място в комисията по вътрешна сигурност в парламента. Вярно ли е?

- Не. Никога не съм имал амбициите да стана като Ким Ир Сен. Аз съм председател на ВМРО, съпредседател на ПФ и зам.-председател на Народното събрание. Заявил съм много ясно на колегите да търсят друг вариант за шеф на комисията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване