01/16/16 17:46
(http://www.dnevnik.bg/)

Обвинените за убийството във Враца са със забрана да напускат страната


Прокуратурата забрани на братята Иван и Десислав Дамянови, заподозрени за убийството на 18-годишния Тодор Йорданов във Враца, да напускат страната, съобщи държавното обвинение.

Вчера Окръжният съд  в града освободи от ареста Дамянови и им наложи по-леката мярка "домашен арест". Днес представител на съда беше цитиран от медиите да казва, че те нямат забрана да пътуват в чужбина.

В съобщението на прокуратурата се уточнява, че забраната за пътуване е наложена още вчера, веднага след произнасянето на съда. 

За наложените мерки за процесуална принуда са уведомени компетентните органи на МВР и им е разпоредено да не допускат излизането на обвиняемите от страната без разрешение на прокурора, се казва в съобщението на Врачанската прокуратура. 

Налагането на забраната за напускане на страната се извърши след определянето на различна от поисканата от прокурора мярка за неотклонение, тъй като преди това, поради задържането им, такава мярка не е била необходима.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване