01/16/16 09:35
(http://pik.bg)

Оранжев код заради снеговалежи в 9 области, жълт код – в 17 области

Оранжев код заради снеговалежи в 9 области, жълт код – в 17 области

В 9 области на Западна, Централна и Южна България е обявен оранжев код заради очаквани силни снеговалежи и виелици.

НИМХ увеличи областите, оцветени в оранжево и жълто заради обилни снеговалежи и дъждове. Оранжевият код е в сила за областите Кюстендилска, Пернишка, София област, София град, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Пазарджишка и Смолянска. В тези области ще вали сняг и ще се образува снежна покривка, която до полунощ на 16-ти срещу 17-ти ще достигне 15 см, на места до 20 см, но снеговалежите ще продължат и с очакваното усилване на вятъра, обстановката ще се усложнява.

В Смолянска област ще вали дъжд, който до полунощ ще премине в сняг. Очакват се значителни валежи с количества до 40 л/кв.м. Жълт код е обявен в 12 области отново заради силни снеговалежи – това са областите Благоевградска, Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Пловдивска, Старозагорска, Търговищка, Русенска, Разградска, Силистренска и Шуменска. В тези области започналите валежи от дъжд ще преминат в сняг най-късно привечер. Ще се образува снежна покривка, която до полунощ на 16-ти срещу 17-ти ще достигне 10 см, на места 15 см, но снеговалежите ще продължат и с очакваното усилване на вятъра, обстановката също ще се усложнява.

В 5 области на Югоизточна България е обявен жълт код заради интензивни валежи от дъжд. Това са областите Кърджалийска, Хасковска, Сливенска, Ямболска и Бургаска. В тези области до края на това денонощие ще вали дъжд. На места количествата на валежите ще достигнат 30 л/кв.м. Само във Варненска и Добричка област е обявен зелен код.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване