01/16/16 06:19
(http://www.klassa.bg/)

Офшорка на Ганчев погълна срещу 1000 лв. бензиностанциите на „Петрол“

 Магистрат от Софийския градски съд буквално подари на ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев финансираните с пари от КТБ бензиностанции на „Петрол“.

Съдийката Жаклин Комитова сложи край на процеса по отмъкване на обектите - едни от малкото реални активи, които могат да бъдат осребрени, като позволи те да отпътуват за Дубай, поне на хартия. Въпреки факта, че върху тях има наложени запори от НАП за дългове от близо 4,5 млн. лева.

Именно в Дубай е регистрирана офшорката, свързана с ловешкия бизнесмен - „Дарк Софт Лимитид“, чиято собственост вече благодарение на Комитова са бензиностанциите, които допреди година се водеха на „Елит Петрол“. С решение от 13 януари 2016 г. Комитова безпрецедентно нарежда на Агенцията по вписванията да впише в Търговския регистър скандалната сделка, отменяйки наложен преди това отказ на длъжностно лице от АВ именно заради наложените от НАП запори.

Договорът за продажбата на бензиностанциите, който Комитова нарежда да бъде вписан в Търговския регистър, пък е за смешната сума от 1000 лв., при това платени на части за 6 месеца.

150 бензиностанции на „Петрол“ се озоваха във фирмата „Прима Консулт Индъстри“ на 68-годишния пенсионер Чавдар Йорданов след поредица от скандални сделки, имащи за цел да отрежат пъпната връв между ценните активи и КТБ, която е кредитирала покупката им. Самият Йорданов е баща на служителката на Ганчев Росица Йорданова.

Според Блиц обяснението за скандалното поведение на Комитова е, че адвокати на Гриша Ганчев са били през последните седмици чести гости в кабинета на новия председател на СГС Калоян Топалов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване