01/16/16 16:21
(http://pik.bg)

ПИК TV: Снегът тепърва ще се натрупва, засега няма затворени пътища

ПИК TV: Снегът тепърва ще се натрупва, засега няма затворени пътища

Снеговалежите започват сега и са предимно в Западна България - София, Кюстендил, Перник, Благоевград, заявиха от НИМХ при БАН. Все още няма сериозни количества.

В Сoфия снежната покривка засега e само 3 см, но снегът продължава да вали и практически отсега нататък ще продължи да се усилва.

Всички пътища са проходими при зимни условия, по данни на МВР. Сняг вали в почти цяла Западна България и по високите места в страната. На места обработването продължава. Пътните полицаи съветват шофьорите да тръгват на път с подготвени за зимни условия автомобили, оборудвани с вериги, заредени с гориво, вода и зареден GSM. Водачите на МПС трябва да спазват дистанция, да шофират с повишено внимание и според указанията на контролните органи.

От Агенция Пътна инфраструктура предупреждават, че е възможно при нужда движението да бъде спирано, за да бъде извършено снегопочистване и обработка на пътните участъци.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване