01/16/16 12:20
(http://www.klassa.bg/)

Роботизирана ръкавица ще се използва за рехабилитация на ръката

 Нова роботизирана ръкавица за рехабилитация на ръката замества конвенционалните твърди електромеханични компоненти с мек плат, в който са интегрирани задвижващи механизми, пише Gizmag.Ръкавицата, наречена EsoGlove от създателите й от Националния университет на Сингапур, се приспособява към естествените движения на ръката. Тя е лека и лесно преносима, а използването й е достатъчно интуитивно, за да може да служи за възстановителни упражнения в домашни условия.
Рехабилитационни ръкавици за възстановяване на функции на ръката, нарушени при нараняване или неврологични състояния, вече съществуват - както на ниска цена, така и за комерсиална употреба. Учните от Сингапур смятат обаче, че устройството им надминава досегашните версии. Джеонг Хуун Лим казва, че конструкцията дава възможност на пациентите да ръководят собствената си рехабилитация, “вместо пасивно да получават помощта на терапевтите.”
Системата EsoGlove съдържа ръкавица и контролно устройство с помпа и вентили, което задвижва механизмите в ръкавицата чрез регулиране на въздушното налягане по дължината на всеки пръст. Тъй като задвижващите механизми са меки, движенията на пръстите се подпомагат, без да се ограничават от ръкавицата. Роботизираната ръкавица разчита движението, което пациентът възнамерява да извърши, като следи електрическата активност в мускулите на ръката.
Очаква се клиничните опити с EsoGlove да започнат в Националната университетска болница в Сингапур през месец февруари. Ръкавицата не само ще бъде тествана, но и настройвана според реакциите на пациентите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване