01/16/16 09:07
(http://pik.bg)

Силен дъжд вали на Хаинбоаз и АМ „Тракия” в Старозагорско, по-късно се очаква и сняг

Силен дъжд вали на Хаинбоаз и АМ „Тракия” в Старозагорско, по-късно се очаква и сняг

Обстановката в Старозагорска област е нормална тази сутринни, въпреки обявения жълт код за опасно време.

 
Температурите са от 0 до 5 градуса, никъде по пътищата няма проблем с движението. Слаб сняг е превалял тази нощ единствено на прохода Шипка, където пътните настилки са опесъчени и обработени. Там температурата тази нощ е била 0 градуса. Шофьорите трябва да бъдат внимателни на прохода Хаинбоаз, където и в този момент вали силен дъжд. Пътните настилки са мокри, температурата там е 1 градус. На АМ Тракия, която преминава през територията на Старозагорска област също вали дъжд, там температурите са доста по високи - от 4 до 5 градуса. Очаква се днес по-късно през деня над областта да завали сняг, който ще натрупа сериозна снежна покривка, според синоптиците.

Преди два дни шефът на областното пътно управление Илия Златев каза, че фирмите за пътно поддържане са готови да посрещнат лошите метеорологични условия, но остави вратичка в отговора си, че все пак това ще стане ясно в деня на събитието.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване