01/16/16 04:04
(http://pik.bg)

Сняг и отрицателни температури през уикенда

Сняг и отрицателни температури през уикенда

Значително влошаване на времето през уикенда. Започналите валежи на 16 януари до обяд ще обхванат цялата страна. От северозапад ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между минус 2° и плюс 3°.

През деня в по-голямата част от Северна и Западна България ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. Над останалата част от страната, където температурите ще останат положителни, валежите ще са от дъжд, на места в Югоизточна България ще са значителни по количество. Вятърът ще бъде предимно умерен от северозапад, привечер ще се ориентира от север-североизток и ще се усили още. Ще има преспи и навявания, информират от НИМХ.

Максималните температури ще бъдат между 0° и 5° градуса, в крайните южни райони и малко по-високи. С преминаването на дълбок средиземноморски циклон през нощта срещу неделя валежите ще се усилят, ще бъдат предимно от сняг, в крайните южни райони – от дъжд. Снежната покривка ще се увеличава. В неделя валежите ще продължат, почти в цялата страна ще са от сняг, по-значителни ще бъдат в Североизточна България. Все пак, през втората половина от деня от юг ще започнат да спират. В източната половина от страната ще бъде ветровито и ще има условия за преспи и навявания. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване