01/17/16 18:52
(http://pik.bg)

230 села в Югоизточна България все още са без ток

230 села в Югоизточна България все още са без ток

В около 330 села в Югоизточна България нямаше ток днес, захранването е възстановено в стотина. 159 аварийни екипа на ЕВН България работят по възстановяването на електрозахранването в Югоизточна България. 

Към 17 часа без електричество остават 77 села в Пазарджишка област, над сто села в Пловдивска, 29 села в област Кърджали и 24 села в област Стара Загора. Обикновено авариите се дължат на паднали дървета, скъсани въздушни електропроводи, труден достъп. 21 железорешетъчни и железобетонни стълба от мрежата са се счупили под напора на снега. 

В Пловдив сигналите за различни щети са около 70, по тях работят аварийните екипи на общината, пожарната и ЕВН. През деня в целия град имаше проблеми с водоснабдяването- спряло е захранването на помпена станция. Централните райони бяха без вода, другаде налягането беше спаднало. На ул. "Скопие" се отстраняват провиснали тролейбусни жици. Снегът в Пловдив спря около обед, натрупа към 30 см, мокър и тежък.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване