01/17/16 22:28
(http://pik.bg)

В Бургас болните от туберколоза се увеличили с 19%

В Бургас болните от туберколоза се увеличили с 19%

 Болните от туберкулоза се увеличиха с около 19% в сравнение с минали години. Това каза д-р Евелина Трошанова, управител на Специализираната болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания – Бургас, предаде "Фокус". Тя поясни, че статистиката, която може да направи се отнася за пациентите, които са били на лечение в болница. Само за миналата година има регистрирани 7 смъртни случая от туберкулоза. „Два от тях са комбинирани, туберкулоза с рак, т.е. не мага да кажа, че на 100 % причината е туберкулозата”, допълни лекарят. От началото на 2016 г. има 3 нови пациента с това заболяване.
Д-р Трошанова уточни, че не може да се изведе точна статистика за заболелите от туберкулоза за региона, тъй като хората имат възможността да преместват местожителството си. „Лекуваме и пациенти от Стара Загора, които временно живеят в Бургас, но по адрес и лична карта са от там. Има пациенти и от Шумен, Враца, Видин. За областта не може да се каже точна статистика”, поясни тя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване