01/17/16 18:18
(http://www.dnevnik.bg/)

Гръцката "Нова демокрация" изпревари СИРИЗА в нови проучвания


Основната опозиционна партия в Гърция "Нова демокрация", която миналата седмица избра за свой нов лидер Кириакос Мицотакис, за първи път от година изпреварва лявата партия СИРИЗА на премиера Алексис Ципрас в две проучвания на общественото мнение, съобщава БТА, цитирайки "Франс прес".

Резултатите на института Алко, публикувани в седмичника "Прото тема", дават 21,3 процента за Нова демокрация и 18 на сто за СИРИЗА.

Според второто проучване, проведено от "Метрон Аналисис" и публикувано вчера във всекидневника "Параполитика", "Нова демокрация" изпреварва СИРИЗА с 23,6 на сто срещу 19,9 на сто.

Анализаторите и медиите смятат, че тази промяна в общественото мнение се дължи до голяма степен на избирането Кириакос Мицотакис начело на "Нова демокрация" миналата седмица. Той е смятан за реформатор, който иска да придвижи партията към центъра.

Друга причина за увеличаването на популярността на десницата е продължаването на политиката на икономии от правителството на СИРИЗА, макар то да обеща, че ще я спре, отбелязват анализаторите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване