01/17/16 18:35
(http://pik.bg)

Затвориха АМ "Хемус" в област Варна

Затвориха АМ "Хемус" в област Варна

Автомагистрала "Хемус" в област Варна и път I-2 Варна - Шумен са затворени за движение на всички МПС. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Заснежени са пътищата в област Шумен. Пътят Шумен – Русе е затворен за всички моторни превозни средства. Всички третокласни пътища в областта с изключение на 7301, 7302 и 7304 и 7031 са затворени за движение. Ограничено е и преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 тона през Ришки проход. Върбишки проход остава затворен за движение. Забранено е движението на моторни превозни средства в района на село Буховци, поради силно снегонавяване и нулева видимост. Настилките в областта са заснежени и частично обработени. Видимостта е добра.

Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по първокласните, второкласни и третокласните пътища. Временно е ограничено движението на товарни автомобили над 10 тона в Котленския проход. Температурата е от -7 до -2 градуса. Времето е облачно, духа от умерен до бурен вятър. Много села в общините Търговище, Попово и Антоново са без електричество, съобщи Светлин Бонев, областен управител на Търговище и добави, че учебен процес няма да има на 18 януари в общините, където положението е най- тежко. Това са Търговище, Попово и вероятно в училищата в Антоново.

48 машини работят по почистването на пътищата в област Разград. Път 1-2 Русе- Разград- Шумен е затворен за всички мпс. Всички пътища от републиканската пътна мрежа са затворени за товарни автомобили над 12 тона. Затворени са и пътищата 249 Кубрат- Тутракан, 3205 с. Свещари – граница с област Силистра, 32305- целия участък, 32306 целия участък, 32002 – целия участък, 32003 от село Дряновец - граница с област Русе. Затворен е и 32004 от село Балкански до 3205, 3206 – целия участък, както и път 32102 от село Бисерци до село Юпер. 18 и 19 януари са обявени за неучебни дни в община Разград. На спешно заседания на Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия в Разград, бе решено, че мярката се налага заради здравето и сигурността на учениците.

Почиства се пътната обстановка, от утре сутринта започват да се почистват и тротоарите. Три улици за затворени, заради паднали клони или цели дървета – това са „Арда”и част от „Гаврил Кръстевич”, а проблемът на улица „Станка Николица” е паднало дърво, което е затиснало кола и е препречило пътя. Тези участъци ще останат затворени тази нощ, защото предстои отстраняване на надвиснали и паднали дървета и клони. Централната част на града не може да се почиства със снегорин, заради проведения основен ремонт, там се чисти с малки снегорини и три машини бобкат.

Поради липса на електрозахранване за Помпена станция Черковна, е вероятно да бъде прекъснато водоснабдяването на селата Мортагоново, Ясеновец, Радинград и Ушинци. Пътните настилки в област Силистра са заснежени, но се почистват и обработват. За последните 12 часа са работили 34 машини. Затворени за движение на мпс са пътищата Русе- Силистра, Тутракан- Старо село- Кубрат, Силистра- Добрич, а пътят за Шумен е затворен в област Шумен. Към момента в град Силистра няма валежи от сняг, улиците са почистени и движението се осъществява нормално.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване