01/17/16 11:32
(http://pik.bg)

Калфин: Президентът трябва да говори от името на цялата нация

 Калфин: Президентът трябва да говори от името на цялата нация

Изборите за държавен глава ще се проведат преди края на тази година. Това каза заместник-председателят на АБВ и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин по време на "Президентски дебати 2016", предаде  "Фокус".

"Последните 2 месеца преди да се проведе самия вот на предишните избори, така и не можа да се проведе една кампания за това какво очаква обществото, какво бихме искали ние като избиратели да видим в избраните. В една по-спокойна атмосфера в следващите няколко месеца да се опитаме да създадем дискусия за това какво очакваме от президента", заяви Калфин.

"България вече има опит с няколко държавни глави и всеки от тях има своите особености. Всеки един президент слага една табелка на период от историята. Очакванията към държавен глава трябва да са такива, че да излизат извън рамките на една предизборна кампания и предизборни обещания", подчерта зам.-председателят на ПП АБВ.

Той подчерта, че президентът трябва да говори от името на цялата нация, да бъде един от международните лидери и да води целия народ, независимо от разделението, което има в страната. Калфин уточни, че темата, която трябва да се повдигне е президентът лидер ли е, зависи ли от изпълнителната власт. Той допълни, че дебатите ще се състоят на още няколко места в страната.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване