01/17/16 11:30
(http://pik.bg)

Няма населени места без ток в областите Сливен и Ямбол

Няма населени места без ток в областите Сливен и Ямбол

Няма населени места без ток в областите Сливен и Ямбол, съобщиха от Електроразпределителното дружество, предаде "Фокус".

С нарушено захранване е единствено Индустриалната зона на Твърдица.

75 дежурни екипа на електроразпределителната компания са в готовност заради лошото време. Целта е в случай на аварии, компанията да може да реагира максимално бързо. Основните рискове са комбинация от вятър и дъжд, преминаващ в сняг в условията на променящи се температури, водещи до обледенявания на електропроводи.

Увеличен е броят на дежурните, проверени са мобилните генератори и специалната механизация: моторни шейни, автовишки, АТВ и рактраци, кабелни лаборатории и екипировка. Информация се поддържа с местната и централната власт и съответните служби и звена.

Дежурните екипи поддържат връзка с денонощно функциониращите два специализирани диспечерски центъра за управление на електроразпределителната мрежа, откъдето се осъществява текущ контрол и мониторинг на съоръжения.

Дружеството има възможност за включване на допълнителен брой сътрудници и техника при извънредни ситуации, както и да активира специален кризисен щаб.

В случай на прекъсване на снабдяването клиентите могат да сигнализират на специализираната денонощна линия за повреди 0700 1 0007. При избиране на 0700 1 0007 клиентите могат да получат информация за вече известни аварии.

По този начин не е необходимо клиентът допълнително да се свързва със сътрудник от телефонния център, за да предостави информация за липса на захранване в изброените населени места, тъй като аварията е регистрирана и се работи по нейното отстраняване.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване