01/17/16 16:54
(http://pik.bg)

Няма опасност от наводнения в Чепеларе, но ток няма в много села

Няма опасност от наводнения в Чепеларе, но ток няма в много села

Няма опасност от наводнения в Чепеларе, нивото на реката не е притеснително, но има села в общината, в които няма ток заради аварии. Това каза Славка Чакърова – кмет на Чепеларе, предаде "Фокус". Без електрозахранване са чепеларските села Забърдо, Богутево, Орехово, Малево и Хвойна, но екипите на дружеството работят за отстраняването на авариите, причинени от падането върху жиците тежък и мокър сняг. В Чепеларе още през нощта дъждът е преминал в сняг и почистващите общината фирми още в 3.00 часа са били на терен и са започнали обработването на пътищата. 
От Община Чепеларе следят метеорологичната прогноза и още преди да започнат валежите са провели срещи и разговори с ръководителите на фирмите да имат готовност за бърза реакция при нужда. В следобедните часове днес от общината са организирали почистването на тротоарите и достъпите до училищата и детските градини. Чакърова каза обаче, че и доста съвестни граждани са излезли да почистват пред домовете и тротоарите. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване