01/17/16 22:30
(http://pik.bg)

Синковец на висш магистрат се правил на мъж, посегнал на полицай

Синковец на висш магистрат се правил на мъж, посегнал на полицай

Синът на съдията от Върховния касационен съд Евгени Стайков е бил хванат да отглежда и разпространява наркотици в началото на 2015 г. в София. Марк Стайков се съпротивлявал брутално на задържалите го полицаи, като им нанасял удари и заплашвал, че баща му е виден юрист, пише „Труд”.

След няколко опита да му се връчи призовка Марк Стайков използвал различни поводи, за да не се яви на разпити в прокуратурата. В момента той е привлечен като обвиняем. Тъй като софийските магистрати са отказали да гледат делото, случаят е прехвърлен в Смолян.

Евгени Стайков е протеже на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, който придоби известност с политически обагрената си реч „Не на страха“.

Очевидно обаче съдиите се страхуват от своя шеф, след като не са посмели да посегнат на сина на неговото протеже по дело за дрога и нападение над полицаи.

Стайков бе председател на Софийския апелативен съд до 2009 г. и напусна след назначаването на Веселин Пенгезов. През миналата година се върна в съдебната система с протекцията на Лозан Панов. Когато бе приета кандидатурата на Стайков, Панов изрази задоволството си от връщането на такъв професионалист в редиците на съда.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване