01/17/16 09:30
(http://pik.bg)

Шефът на Етичната комисия Ясен Тодоров: Има сценарий, който се опитва да разклати съдебната власт (обновена)

Шефът на Етичната комисия Ясен Тодоров: Има сценарий, който се опитва да разклати съдебната власт (обновена)

"Прозорецът в съдебната система отдавна е отворен, въпреки че сме обвинявани непрестанно в задкулисие. Мисля, че няма нищо скрито за хората в работата на Висшия съдебен съвет (ВСС)", заяви шефът на Етичната комисия Ясен Тодоров в ефира на Би Ти Ви.

"Интересът не е нулев относно скандала "Яневагейт". Всички хора, замесени в него, бяха извикани и изслушани. Аз също бях изслушан и чух дебатите и аргументите на моите колеги, които бяха изключително сериозни. Записите са незаконни, те са манипулирани и техническа експертиза го доказва", категоричен е Тодоров.

"Определено има сценарий, който се опитва да разклати съдебната власт. Имам своите отговори за това, но не искам да коментирам сега. Има хора, които искат да навредят на главния прокурор Сотир Цацаров и най-вече на премиера Бойко Борисов", смята той.

 "Не съм човек на Борисов, нямам неговия телефон и не комуникирам с него заразлика от председателя на ВКС", каза още Ясен Тодоров на въпрос какви са отношенията му с министър-председателя.

"По отношение на мен никой политик не е оказвал влияние. Познавам много политици, с които сме имали съвместни заседания, но дотам. Най-вече моята работа е свързана с юристи, завърши Тодоров.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване