02/23/16 16:45
(http://www.dnevnik.bg/)

Няма унищожени доказателства по делото КТБ, увери главният прокурор


Изявленията на следовател Бойко Атанасов не са укорими, но категорично не смятам, че отговарят на истината, каза днес на специална пресконференция главният прокурор Сотир Цацаров. Преди нея, той се срещна с всички следователи от столичното следствие, като са присъствали също заместник-главния прокурор Борислав Сарафов и градския прокурор Христо Динев.

Цацаров обясни, че никой не може да бъде укоряван за направени изявления в медии, но трябва да може да подкрепиш казаното очи в очи. Главният прокурор е поискал от следовател Атанасов да повтори, всичко което е казал в интервютата, но единственото, което е чул от него е, че подкрепя казаното. В няколко медийни изяви следователят заяви, че има "шпицкоманда" в следствието, която се занимава с делата на политици, а документи по делото КТБ се унищожават.

Главният прокурор заяви, че са унищожени само копия от протоколи от досъдебното производство по делото КТБ. За него това е организационна небрежност, но тя не е довела до унищожаването на доказателства по делата. Заради това, че остатъците от документите са изхвърлени на публично място и са предизвикали притеснения за нещо нередно, ще бъде наказан човекът, допуснал това.

Сотир Цацаров е поискал извинение от Атанасов за твърдението, че прокуратурата не купува качествена техника, с която следователите да водят разследвания, но е снабдявала със скъпи телефони секретарките. За това, по думите на главния прокурор, е "постигнато известно съгласие" със следователя.

По време на срещата, следователите са поставили пред Цацаров много организационни въпроси, свързани с тяхната работа. В понеделник пък ще се състои среща с представители от всички сектор за разискване на проблемите им.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване