02/24/16 08:59
(http://pik.bg)

Бум на молбите за безплатни винетки във Врачанско

Бум на молбите за безплатни винетки във Врачанско

6960 души от област Враца са подали заявление през януари за безплатна годишна винетка, сочат цифрите на дирекция „Социално подпомагане". Само 6 от тях са били отхвърлени. На името на деца, имащи право да получат безплатен стикер, са издадени 211 винетки. От социалните служби отчитат ръст в сравнение със същия период миналата година. През януари 2015 г. издадените безплатни винетки на хора от областта са били 6252.

„Увеличаването на исканията най-вероятно се дължи на две неща – цената на винетките и увеличаващият се брой на хората с инвалидни решения от ТЕЛК", обясняват специалистите.

Право на безплатни винетки имат лицата с 50 и над 50% намалена работоспособност и деца с увреждания при положение, че в талона на автомобила е вписано името на детето.

Пакетът от документи се подава в общинските служби на „Социално подпомагане". Необходимо е към молбата да се приложи копие от експертно решение на ТЕЛК, копие от пълномощно, нотариално заверено в случаите когато молба-декларацията е подадена чрез упълномощено лице, копие от свидетелството за регистрация на лекия автомобил и копие от полица за сключена застраховка „Гражданска отговорност".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване