02/24/16 13:49
(http://pik.bg)

Бъчварова: Не съм чела доклада на Амнести интернешънъл

Бъчварова: Не съм чела доклада на Амнести интернешънъл

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова заяви пред журналисти в Министерски съвет, че България предприема най-силните мерки за защита на границата ни и това е доказано в цяла Европа.

Ако погледнете статистиката, върнатите на изход от сръбската граница са повече от тези, които успяваме да заловим на вход, това е таванът на възможностите ни, на усилията ни, правим го и това го има в статистиката ни, разкри Бъчварова. На предстоящата среща във Виена по миграционната криза заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев ще изрази несъгласие с предложения текст на проекта на декларацията, ако тя не се промени.

Утре преди Съвета на министрите на вътрешните работи в Брюксел министър Бъчварова ще има неформална среща с колегите си от държавите-участнички. Категоричната ни позиция е общоевропейско решение. Насърчаваме усилията на Гърция и не приемаме такъв род споразумения.

Това са държави, които до този момент не са регистрирали бежанците и не са осъществявали контрол, каза министърът. В отговор на въпрос Бъчварова каза, че не е видяла актуалната версия на доклада на "Амнести интернешънъл", в който България е критикувана за отношението към бежанците и мигрантите, както и към ромите.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване