02/24/16 09:53
(http://pik.bg)

Всеки кандидат за шеф на КЗК ще бъде проверяван за ДС минало

Всеки кандидат за шеф на КЗК ще бъде проверяван за ДС минало

Депутатът от БСП Димитър Горов предложи при избора на шеф на КЗК, както и за членовете в комисията, да бъдат проверявани за финансиране от чужда държава и организация. Горов иска да се добави точка, в която управляващите КЗК да бъдат проверявани за зависимости и най-вече дали са взимали грантове от чужди организации. 

От Реформаторите пък искат всеки да бъде проверяван за минало в ДС и, ако има такова да не може да бъде избран.

Според Петър Славов трябва да се извършва проверка на всеки кандидат. 

"Не може човек с минало в ДС да управлява КЗК", заяви Славов от трибуната. Предложението на реформатора бе прието с 89 гласа "за" и така се оказва, че всеки ще бъде проверяван. 

Депутатът от БСП Георги Божинов пък обяви, че ГЕРБ гласят за шеф на КЗК Росен Желязков, председателят да се избира с 2/3 от народните представители, а членовете с над 121 гласа. Предложението на Божинов не беше прието. 

Според Велизар Енчев пък членовете на комисията трябва да декларират, че не са членове на масонски ложи, тайни общества и не са били в МВР преди 1989 година и най-вече, че не са съдени от Етичната комисия на Народното събрание, което беше директно отправено към Методи Андреев. Депутатът от ГЕРБ бе осъден от Етичната комисия за това, че е лобирал и упражнявал натиск за избор на шеф на МВР в Първомай. Предложението на независимия депутат все пак не беше прието. 

След разгорещените дебати в крайна сметка процедурните правила за условията и реда за предлагане на кандидати за председател, заместник-председател и членове на Комисията за защита на конкуренцията бяха приети със 135 гласа "за". 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване