02/24/16 11:51
(http://pik.bg)

Мартин Димитров: В БНБ са взимали най-високи заплати по времето на фалита на КТБ

Мартин Димитров: В БНБ са взимали най-високи заплати по времето на фалита на КТБ

"Искам да съобщя, че след ожесточена битка успяхме да спечелим делото срещу БНБ и вече на всеки ще стане ясно какви заплати са взимани в банката. Оказва се, че най-високите заплати са взимани по времето на фалита на КТБ", заяви депутатът от СДС Мартин Димитров.

Той обяви още, че битката за заплатите в националната банка не е приключила. "Искаме да има определен таван, който да е равен на заплатата на председателя на Народното събрание, като и допълнителните възнаграждения да са равни на заплатата на председателя", допълни Димитров. 

От документите, които бяха предоставени от реформаторите стана ясно, че Иван Искров е взимал месечна заплата от 20 хиляди лева. Това включва основното му възнаграждение и допълнителните такива. 

Относно доклада от "Аликс Партнърс", който бе предоставен вчера на народните представители, Мартин Димитров отправи два въпроса към финансовия министър Владислав Горанов. "Искаме договорът с "Аликс Партнърс" да бъде предоставен в Народното събрание и да се запознаем с клаузите за конфиденциалност. И тази фирма ще участва ли в събирането на лошите кредити", каза Димитров.

Депутатът от СДС допълни, че по отношение на кандидатите за шеф на КЗК няма да правят никакви партийни пазарлъци, като допълни че спряганото име на Росен Желязков няма да бъде подкрепено от тях. 

Единственият въпрос, който Димитров подмина са слуховете, че той е другият депутат, който има нужда от охрана, защото животът му е застрашен. "Не искам да занимавам обществеността с неприятния инцидент, който ми се случи", отговори Димитров. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване