02/24/16 13:26
(http://pik.bg)

Народният представител от ГЕРБ-Враца инж. Петя Аврамова: За първи път правителство обръща специално внимание на Северозападния регион

Народният представител от ГЕРБ-Враца инж. Петя Аврамова: За първи път правителство обръща специално внимание на Северозападния регион

Народните представители от ГЕРБ инж. Петя Аврамова и Красен Кръстев участваха в изнесено заседание на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, което се проведе във Враца. Темата на срещата  бе „Програмите, съфинансирани със средства от ЕС – проблеми, научени уроци, перспективи“.  Акцент в обсъждането бе Целенасочената инвестиционна програма за развитие на Северозапада. В срещата взеха участие представители на местната власт от област Враца, представители на Министерство на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ), Министерството на икономиката и на Централното координационно звено. 

„За първи път правителство обръща специално внимание на Северозападния регион. Това е и първото правителство, в което има заместник-министър, натоварен с тази нелека  задача.  Ние очакваме приемането на  Целенасочената инвестиционна програма за развитие на Северозапада, осигуряване на финансиране и стартиране на дейностите по нея. Това ще даде възможност за реализиране на изключително важни за региона проекти”, заяви инж. Петя Аврамова. Тя подчерта, че проектът за пътя Ботевград – Мездра не е спрян, а се търсят средства за финансирането му. Вече има изготвени подробни устройствени планове и предстоят очуждителните процедури..

В рамките на програмата на заседанието бе включена и  работна среща с бенефициенти и консултанти по програмите на тема: „Съфинансиране със средства от ЕС – проблеми, научени уроци, перспективи“, както и дискусия по актуални въпроси по усвояването на европейските средства с представителите на неправителствените организации и гражданското общество.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване