02/24/16 09:36
(http://www.klassa.bg/)

Несебър, Бяла и Долни чифлик - година по-късно с устойчив проект „Иновативен маркетингов подход за развитие на регионален туристически продукт”

 Водещ изпълнител е община Несебър, партньори са Бяла и Долни чифлик

Трите български морски общини Несебър, Бяла и Долни чифлик се обединиха преди година в общ иновативен проект за подпомагане, рекламиране и развитие на регионален туристически продукт. Целта бе да се привлекат повече туристи от България и чужбина като се промотират атрактивни дестинации, местни традиции и възможности за различни активности на територията на трите общини през четирите сезона.

Експерти разработиха 25 туристически пакета, включващи туристически маршрути до живописни природни резервати, културни и исторически забележителности, традиционни местни празници, лов и риболов, фото разходки, яхтинг, водолазни курсове, сърфинг, разходка с лодка. Ценителите на природата ще се наслаждават на уникалните гледки в живописната местност Иракли край Несебър, геоложкото образование Белите скали до Бяла, Камчийски пясъци и пясъчните дюни в Несебър. Запалените по лова могат да бродят из ловните стопанства Несебър и Шерба, въоръжени не само с пушка, но и с фотоапарат. Посетителите на Стария Несебър ще усетят духа на различни епохи, оставили своите следи. В град Бяла, на нос Свети Атанас е реставрирана и социализирана Антична крепост, която включва винарна, базилика и кръщелно помещение, съчетани със спираща дъха природна гледка.

Самобитни български народни традиции впечатляват туристите през различните сезони. В първите дни на годината, хората се гмуркат в ледените води, за да извадят Светия кръст на Йордановден. През лятото певци и свирачи се събират на традиционен събор в с. Голица. Есента хората почитат младото вино на специален празник и посрещат рибните пасажи на фестивал. Разнообразни събития предлага седмицата на морето в активния курортен сезон. Многобройни гости привличат празниците на наденицата и на хляба.

Тук се намират най-популярните български морски курорти Слънчев бряг, Св. Влас и Елените. Туристите могат да опитат традиционни местни специалитети в романтични ресторантчета на брега на морето и да се настанят в съвременни хотели и комплекси, предлагащи всякакъв лукс и удобства.

Тази публикация е създадена в рамките на осигуряване на устойчивост на проект: "Иновативен маркетингов подход за развитие на регионален туристически продукт", осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Несебър и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване