02/24/16 14:12
(http://pik.bg)

Обменяме управленски опит с Корея

Обменяме управленски опит с Корея

България и Корея имат много общи проблеми, опитът в решаването на които може да бъде споделен. Това проф. Джин Парк от KDI school, Корея.

Корейски изследователски екип в продължение на една година е работил съвместно с българските си партньори от Икономическия институт към Българска академия на науките за обмяна на опит в решаването на някои общи за двете държави проблеми. 

От България корейската държава може да почерпи опит относно управлението на отпадъци, както и разработването на информационната екосистема - София Тех парк, посочи проф. Парк.

“Има много еднакви проблеми, така че ще се опитаме да намерим някои решения от българското правителство. Тези решения могат да бъдат приложени и за корейското правителство. Открихме, че това е един сигурен и истински обмен на знания и за двете страни”, посочи проф. Парк. 

Според него корейската страна е научила много от този съвместен проект и се надява, че българското правителство също може да се възползва от него. Така например българската страна може да почерпи опит в структурното управление на държавните предприятия. 

В Корея, обясни той, всички тези предприятия се управляват от едно отделно министерство, у нас това управление е изцяло децентрализирано. “Мисля, че отговорът е някъде по средата”, посочи той. 
Според проф. Парк българската страна може да научи много за ефективността на децентрализираната системата за управление на държавните предприятия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване