02/24/16 05:07
(http://pik.bg)

Пак пълна блокада на Кулата, не е подкрепена от инициативния комитет

Пак пълна блокада на Кулата, не е подкрепена от инициативния комитет

Десетина водачи на ТИР-ове са блокирали самоволно ГКПП Кулата, не се пропускат никакви автомобили да влизат в Гърция. Действията на шофьорите не са подкрепени от инициативния комитет, блокирал напълно същия граничен пункт от 16 до 21 февруари.

„До сега максимално сме изчаквали, преди да прибегнем да такава крайна мярка. Сега нито е моментът, нито това е начинът. Министър Ивайло Московски ни помоли в неделя и отворихме контра блокадата, ние по гръцкия сценарий ли ще действаме, до сега такова нещо не е имало”, каза Веселин Дангов, участник в блокадата от миналата седмица, който в момента е в Гърция.

Блокадата от 18 часа миналата вечер най-вероятно е спонтанно ответно действие на наложената в 14.30 часа днес забрана от страна на гръцките фермери за преминаване на товарни автомобили. Инициативният комитет на предишната контра блокада в момента се събира на Кулата за да видят какво да предприемат по третата вече пълна блокада на граничния пункт. Първата такава бе за 10 часа на 9 февруари, втората от 16 до 21 същия месец. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване