02/24/16 16:27
(http://pik.bg)

ПИК TV: Кандидатите за ръководни постове в КЗК ще бъдат проверявани за принадлежност към ДС

ПИК TV: Кандидатите за ръководни постове в КЗК ще бъдат проверявани за принадлежност към ДС

Кандидатите за ръководни постове в КЗК- председател, зам.-председател и петима членове, ще бъдат проверявани за принадлежност към ДС, решиха днес депутатите.

Това стана при приемането на процедурни правила за условията и реда за предлагане, приемане на документи, изслушване и избор на председател, зам.-председател и петима членове на Комисията за защита на конкуренцията.

Темата за лустрацията не може да бъде решена с процедурни правила за един регулатор, това трябва да стане със закон, след който това да важи за всички членове на регулаторни органи. Това заяви съпредседателят на РБ Радан Кънев по време на обсъждането в НС. Необходима е детайлна проверка за всеки български администратор, добави той. И подкрепи колегата си от РБ Петър Славов, който първи днес предложи кандидатите за регулаторния орган да бъдат проверявани за принадлежност към ДС.

В проекторешението, предложено от председателя на икономическата комисия Петър Кънев е записано, че самият избор на кандидатите трябва да се излъчва в реално време в интернет чрез страницата на НС, а депутатите да ги избират поотделно. За избран да се смята кандидатът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване